The Chesterfield BrandHet creëren van dit unieke leer vergt vakmanschap, aandacht en passie. Hiervoor werkt The Chesterfield Brand samen met verschillende leveranciers uit India.

Door jarenlange samenwerkingen, dagelijks contact en frequente fabrieksbezoeken zijn we samen in staat om iets heel moois op te bouwen.

Tevens voldoet al het leer dat gebruikt wordt aan de REACH-norm en wordt een groot deel al plantaardig (i.e. chroom-vrij) gelooid, ook wel wet white tanning genoemd.

Om hiernaast het looiproces ook op andere punten zo duurzaam mogelijk te maken, werken zij samen met LWG-gecertificeerde leerlooierijen. LWG (Leather Working Group) is een non-profit organisatie die zich focust op de ‘environmental impact’ van de leerproductie in de wereld. Hierbij wordt onder andere gelet op energieverbruik, watergebruik en CO2-uitstoot. Op dit moment wordt 80% van het leer dat zij gebruiken gelooid in LWG-gecertificeerde leerlooierijen. Streven is om 100% van de leerlooierijen waarmee ze werken LWG-gecertificeerd te krijgen.


Er zijn geen producten in deze categorie.